Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska, om hur kosten påverkar din kropp och hur den kan användas som en förebyggande, lindrande åtgärd för att optimera din hälsa.

Typ 2-diabetes hos barn!

Jag har de senaste åren insett att något är oerhört fel i det vi äter. Vi äter oss sjuka istället för friska.  De sista åren har jag ofta funderat kring när det kommer finnas barn som insjuknar i  typ 2-diabetes.  Det är bara en tidsfråga innan barn i 10-års ålder, i Sverige,  kommer insjukna i typ 2-diabetes.

Ett 3-årigt barn i Texas, USA är det yngsta barnet i världen som utvecklat typ 2-diabetes.  Hennes kosthållning bestod mestadels av snabbmat, läsk och godis. Då gjordes en kostomläggning och  flickan gick snabbt ned i vikt och hennes blodsockernivåer återgick till det normala. Typ 2-diabetes är en reversibel kost-sjukdom som jag kommer att gå in mer på.

För att ta del av hela berättelsen kring flickan finner du den här WSJ: Three -Year old Girl WithType 2 Diabetes Recovers From Condition

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

Lämna en kommentar