Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska och forskningssjuksköterska, om hur kosten påverkar din kropp och hur den kan användas som en förebyggande, lindrande åtgärd för att optimera din hälsa. En del inlägg är vetenskapligt baserade och en del empiriska. 

”Kommentera gärna, ta fram din nyfikenhet! Låt oss tillsammans vrida och vända på den gamla och den nyare forskningen och titta på empirisk erfarenhet.  Jag har dock ett önskemål till dig som läser!  Allt som skrivs ska vara av god ton på denna hemsida! Livet är tillräckligt kort som det är och de hälsofrågor jag bedriver står mig för kärt för att vilja lägga energi på annat.” /Katarina Skogfält

Det dolda sockret blir allt synligare!

”Det dolda sockret och höga blodsockernivåer leder till och är direkt kopplat till  bukfetma, typ 2-diabetes, rubbade blodfetter, driver inflammationer och leder till hjärt- kärlsjukdomar”.

Världen börjar sakta men säkert vakna upp för konsekvenserna som sockret och höga blodsockernivåer bidrar med i din kropp. Hur det driver bukfetma, diabetes, alzheimer, övervikt och många fler sjukdomar.

”Socker är en större bov än fettet! Sockret kopplar bort våra hämningar i hjärnan och påverkar vårt belöningssystem. Sockret kan liknas en drog. Det borde finnas varningstext på sockret”.

För dig som följer denna blogg så är detta inga nyheter. Ta gärna del av denna 13 minuter korta film med överläkaren Stefan Branth  som diskuterar kring det dolda sockret i Malou Efter tio.

Stefan Branth, Överläkare: ”Sockret går direkt upp till belöningscentrum” – Malou Efter tio (TV4)

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

Lämna en kommentar