Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska, IVA-sjuksköterska, kandidat i Biomedicin om hur kost samt livsstil                                    påverkar din kropp och hur det kan användas förebyggande, lindrande för att optimera din hälsa.                                             Inläggen är vetenskapligt baserade, med empiriska inslag. 

 

Det kom ett mail….

Det är så fantastiskt kul att få följa de jag jobbar med. När de gör sin resa till en bättre hälsa. De berör mig alla på olika sätt. Så även denna klient! Ett presentkort hon fått, låg till grund för att hon sökte upp mig  i syfte att bli av med de extrakilon hennes kropp envist håller fast vid efter graviditet. I hennes specifika fall blev det ett upplägg med en kombination av kost, fasta och specifik träning som fokus lades på. Jag är otroligt stolt över det hon genomför och åstadkommer och det gjorde mig riktigt glad när jag fick detta mail av henne. Hon har godkänt att jag delar med mig av detta till dig. Och även att jag har med hennes namn.

”Hej! Då har 6 veckor gått! Och totalt har jag gått från 78 kg till 72 och från 99 cm i midjan till 90. Jag är supernöjd! Gör även 2 chins så även i styrka har jag ökat trots att det känts som jag inte kommit någon vart i styrkeutvecklingen.

Sista veckan har jag inte gått ner något. Ska vara ärlig och säga att jag slarvat lite de två sista veckorna. Körde superstrikt i en månad men sen när målet var nått var det svårare att hålla i på helgerna. Jag har märkt att jag verkligen är en sockertorsk. Och detta sug urartar lätt bara man gör en avstickare. Det blir lätt två mål som blir typ fem. Så att hålla ett 80/20 upplägg kommer bli svårt för mig. Tror att vissa andra livsmedel triggar detta sug. Likaså är det svårt att förhålla sig till vad man ska äta när man blir bortbjuden. Så jag klurar lite på hur strikt jag kommer kunna vara…

Jag känner att jag mår väldigt bra genom att köra på det sätt jag gjort. Jag skulle även behöva få bort ännu mer fett från magen sett till de centimetrar man ska ha men hoppas midjemåttet fortsätter minska bara jag sköter kosten som jag gjort.

Tusen tack för all hjälp Katarina!

Du inspirerar! Lycka till med verksamheten!

Ha det fint!

Med vänlig hälsning, Sanna Grantner”

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.