Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska, IVA-sjuksköterska, kandidat i Biomedicin om hur kost samt livsstil                                    påverkar din kropp och hur det kan användas förebyggande, lindrande för att optimera din hälsa.                                             Inläggen är vetenskapligt baserade, med empiriska inslag. 

 

Google & Sanofi ska digitalisera behandlingen av typ 1-diabetes

Under måndagen berättade Google att de inlett ett samarbete med det världsledande franska läkemedelsföretaget Sanofi. Tillsammans ska de arbeta för att digitalisera behandlingen av typ 1-diabetes.

Det finns redan en lång rad tekniska hjälpmedel för diabetiker, ändå visar en nyligen publicerad studie som Google citerar att bara runt hälften av alla diabetiker når rätt blodsockervärde.

Exakt hur Google och Sanofi ska komma till rätta med problemet vill de inte gå in på, men planen är att ta hjälp av teknikjättens breda utbud av sensorer, wearables och analysverktyg. Därigenom hoppas de ge både läkare och patienter mer insikt i hur diabetes bäst behandlas. Sedan tidigare har Google Life Science utvecklat en kontaktlins som kan läsa blodsockernivån och inlett ett samarbete med Dexcom om att utveckla en molnansluten sensor i plåsterstorlek som kan mäta bärarens blodsockernivå.

Life Science är numera ett självständigt företag men startade som en del av den mystiska experimentfabriken Google X, som jobbar med alltifrån Google Glass till självkörande bilar och jeans med inbyggda pekskärmar.

­


 

Ali et al. 2013. Achievement of Goals in U.S. Diabetes Care, 1999–2010. New England Journal of Medicine, visar i en studie att det endast är cirka hälften av individer med diabetes i USA som når rätt målvärde.

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.