Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska, IVA-sjuksköterska, kandidat i Biomedicin om hur kost samt livsstil                                    påverkar din kropp och hur det kan användas förebyggande, lindrande för att optimera din hälsa.                                             Inläggen är vetenskapligt baserade, med empiriska inslag. 

 

Hur kan kunskap om kosten påverka din framtid?

Hur påverkar kosten din kropp och framför allt hur kan du med kunskap om kosten påverka din framtid och hålla sjukdomar på ett tryggare avstånd genom att själva göra aktiva val.

Vad säger forskningen? Jag kommer på denna blogg dela med mig av vad man genom vetenskapliga studier kommit fram till. Vad visar proverna på min kostmottagning? På vilket sätt kan man använda sig av kosten som ett verktyg? Hur påverkar insulinet vår kropp och hur stora insulindoser krävs egentligen för den kost vi idag äter och hur fungerar kroppen på insidan?

Jag får ofta frågan hur vi äter hemma.

Är det LCHF, Paleo, medelhavskost, måttlig lågkolhydratkost och så vidare? Syftet med att jag startade denna kostmottagning var att jag ville ge mina kunder det som jag själv önskade fanns när vi fick diabetes i familjen. Kunskap om kosten och främst kolhydrater och hur de påverkar vår blodsockerkurva. Hur kosten kan användas som ett verktyg! Detta leder till att mina kunder får en egen valmöjlighet att själva bestämma hur de vill använda kosten i sin behandling av sjukdom eller i förebyggande syfte.

Så mitt svar till hur vi äter hemma är att vi äter efter vårt barns blodsockerkurva. Samtidigt vill vi ge våra kroppar en näring som är fri från socker, snabba kolhydrater, tillsatser och som ger vår kropp näringstät mat.

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.