Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska, IVA-sjuksköterska, magister i Biomedicin om hur kost samt livsstil                                    påverkar din kropp och hur det kan användas förebyggande, lindrande för att optimera din hälsa.                                             Inläggen är vetenskapligt baserade, med empiriska inslag. 

 

Insulin, glukagon och det nya insulin-glukagon komplexets påverkan på cancercellers tillväxt.

Nu kan jag dela med mig av ett forskningsprojekt som jag har gjort. Jag har gjort ett arbete där jag ville veta om insulin och glukagon kan bilda ett nytt komplex i kroppen. Det jag sen gjorde var att behandla cancerceller från bukspottkörteln med insulin, glukagon och detta nya insulin-glukagon komplex. Det visade sig att komplexet kunde bildas, dessutom påverkar det cancercellerna på ett annorlunda vis än vad insulin och glukagon gör själva.

Du får gärna läsa mitt arbete. Metoddelen skulle jag rekommendera dig att inte läsa. Den är krånglig att förstå och man skriver den för att andra forskare ska kunna granska och förstå det man gjort. Inledning, resultat och diskussion är lättare att följa.

Arbetet ger dig en insikt i att fyra metabola faktorer bidrar till cancercellers tillväxt vid bukspottkörtelcancer. Dessutom att risken finns för att ett nytt komplex i kroppen ska kunna bildas.

Länk till studien: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1569691/FULLTEXT01.pdf

 

 

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.