Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska, IVA-sjuksköterska, kandidat i Biomedicin om hur kost samt livsstil                                    påverkar din kropp och hur det kan användas förebyggande, lindrande för att optimera din hälsa.                                             Inläggen är vetenskapligt baserade, med empiriska inslag. 

 

Jag har skrivit en litteraturstudie.

Det är många av er som under åren har hört av er när ert barn insjuknat i typ 1 diabetes. Jag minns speciellt en tonårsflicka som berättade att hennes lillasyskon nyligen fått typ 1 diabetes. Hon kände en stor oro för både sitt syskon och för sina föräldrar. Hon vände sig till mig för att få råd och tips.

Detta i kombination med tidigare frågor  jag fått gjorde att jag skrev denna litteraturstudie om det aktuella ämnet. För att ge en mer vetenskaplig grund och möjlighet att som förälder kunna vara steget före när sitt barn insjuknar i sjukdomen. Det finns en del områden som är värda att observera och optimera kring. Genom en ökad kunskap och insikt i vilka dessa är finns mycket goda förutsättningar till att optimera situationen och framtida förutsättningar.

Studien ger även dig som lever nära dessa föräldrar en bättre förståelse. Dessutom tar den upp områden där du som förälder får bättre insikt i vad du kan och bör vänta dig av byråkratin som finns runt barnet. Vilka ansvarsområden har olika huvudmän kring barnets egenvård.

Det finns också en del nyttig information som kommer fram i både resultatet och även i slutklämmen på resultatdiskussionen kring vad studier visar att stress kan leda till.

Studien är nu publicerad och möjlig för dig att ta del av.

Trevlig läsning. Jag hoppas du kommer uppskatta den.

Studien

 

 

 

 

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.