Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska och forskningssjuksköterska, om hur kosten påverkar din kropp och hur den kan användas som en förebyggande, lindrande åtgärd för att optimera din hälsa. En del inlägg är vetenskapligt baserade och en del empiriska. 

”Kommentera gärna, ta fram din nyfikenhet! Låt oss tillsammans vrida och vända på den gamla och den nyare forskningen och titta på empirisk erfarenhet.  Jag har dock ett önskemål till dig som läser!  Allt som skrivs ska vara av god ton på denna hemsida! Livet är tillräckligt kort som det är och de hälsofrågor jag bedriver står mig för kärt för att vilja lägga energi på annat.” /Katarina Skogfält

Sjukhus och vårdcentraler på Nya Zeeland tar bort sockret på grund av dess hälsorisker.

Det är medicinalstyrelsen på Nya Zeeland som nu går ut och meddelar att de kommer att ta bort all sötad dryck och läsk för försäljning på sjukhus och vårdcentraler. De menar att det är på grund av sockrets hälsorisker. Förbudet kommer råda både på sjukhus och vårdcentraler och istället kommer det erbjudas vatten och sockerfria alternativ.

”Med tanke på den skada som söta drycker bidrar till i och med dåliga tänder, diabetes och fetma. Kommer denna åtgärd att innebära starka befolkningshälsofördelar, särskilt för våra barn”, säger forskaren på University of Auckland, Dr Gerhard Sundborn.

Här kan du ta del av  inslaget.

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.