Blogg

Här skriver Katarina Skogfält, leg. sjuksköterska och forskningssjuksköterska, om hur kosten påverkar din kropp och hur den kan användas som en förebyggande, lindrande åtgärd för att optimera din hälsa. En del inlägg är vetenskapligt baserade och en del empiriska. 

 

Typ 2-diabetes hos barn!

Jag har de senaste åren insett att något är oerhört fel i det vi äter. Vi äter oss sjuka istället för friska.  De sista åren har jag ofta funderat kring när det kommer finnas barn som insjuknar i  typ 2-diabetes.  Det är bara en tidsfråga innan barn i 10-års ålder, i Sverige,  kommer insjukna i typ 2-diabetes.

Ett 3-årigt barn i Texas, USA är det yngsta barnet i världen som utvecklat typ 2-diabetes.  Hennes kosthållning bestod mestadels av snabbmat, läsk och godis. Då gjordes en kostomläggning och  flickan gick snabbt ned i vikt och hennes blodsockernivåer återgick till det normala. Typ 2-diabetes är en reversibel kost-sjukdom som jag kommer att gå in mer på.

För att ta del av hela berättelsen kring flickan finner du den här WSJ: Three -Year old Girl WithType 2 Diabetes Recovers From Condition

Katarina Skogfält

Leg. sjuksköterska

4 kommentarer till "Typ 2-diabetes hos barn!"

 1. Emil

  Om man kissar typ 5 gånger per dag, kan de bero på diabetes?

  1. Katarina Skogfält

   Det behöver det absolut inte göra!

 2. Emil

  Har du några tips?

  1. Katarina Skogfält

   Ja Emil, det har jag. Kontakta mig via mailen så hjälper jag dig vidare med tips och eventuell tillvägagångssätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.